طرز پخت ساج ایچی (سوجا دیله)
طرز تهیه سوجا دیله
سوجا دیله (ساج ایچی)، از گوشت پرچرب گوسفند تهیه می شود. برای پخت آن، ابتدا گوشت گوسفند را خورد کرده و در ساج که قبلا کمی روغن کره در داخل آن سرخشده، میریزند و پس از افزایش کردن ادویهجات لازم و پخته شدن کامل مقداری ماست به آن افزایش کرده و هم می زنند و آن را روی آتش ملایم می گذارند تا دم کشیده و آماده استفاده شود.
خورشت سوجا دیله (ساج ایچی):
مواد لازم برای تهیه ی سوجا دیله (ساج ایچی) :
گوشت | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 رقم |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل و دارچین | به مقدار لازم |
ماست | 1 پیمانه |
روش پخت سوجا دیله (ساج ایچی):
ابتدا گوشت را بشویید و داخل قابلمه بریزید. دارچین، ادویه گوشت و فلفل را به آن افزایش کنید و در حدی آب بریزی که حدودا دوسانت آب روی گوشت ها قرار بگیرد سپس روی شعله ملایم قرار بدهید تا آبپز شوند. در همین دوری داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و 2 رقم پیاز میانه را خرد کنید و با هم داغکردن بدهید، سپس 1 قاشق مرباخوری زردچوبه به پیاز افزایش کنید و اجازه بدهید پیازها سرخ شوند وقتی سرخ شدند شعله را خاموش کنید.
نزدیکی های پخت گوشت نمک به آن افزایش کنید. وقتی گوشت پخت آن را داخل صافی بریزید و آب گوشت را نگه دارید. داخل یک قابلمه گوشت را بریزید و پیازهای سرخ شده را افزایش کنید و داغکردن بدهید. زمانی که داغکردن دادید 1 پیمانه ماست به آن افزایش کنید و هم بزنید تا جوش بیاید وقتی جوش آمد آب گوشت را به آن افزایش کنید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا با شعله ی ملایم جا بیفتد. حدود 20 لحظه آخر پخت مقداری دارچین و اگر کم نمک بود، به آن نمک افزایش کنید و در پایان با برنج میل کنید.
طرز تهیه سوجا دیله
نکاتی برای تهیه ی سوجا دیله (ساج ایچی) :
• احتمالا به نظرتان یک قاشق مرباخوری زردچوبه زیاد باشد اما چاشنی اصلی این خورشت زردچوبه هست و رنگ این غذا زرد می باشد.
• قطعا زردچوبه را در پیاز سرخ کنید تا در خورست، مزه ی زردچوبه را متوجه نشوید.