مربای بهار نارنج

sayasahand

%name مربای بهار نارنج

طرز تهیه مربای بهارنارنج

بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج هست که در عطرسازی و ساختن عصاره، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد انبوه  دارد. بابل و شیراز در اردیبهشت‏ ماه، با رایحه سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست می کند به نحوی که این دو شهر را شهر بهار نارنج می نامند.

مواد لازم برای طرز تهیه مربا بهار نارنج:

 گل بهار نارنج  1 کیلوگرم
 شکر  1 کیلوگرم
 آب ‌لیموترش 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه مربای بهار نارنج تازه:

با توجه به اینکه بهار نارنج دارای طعم و مزه تلخی هست، برای تهیه مربا بهارنارنج، ابتدا باید با جوشاندن پی در‌ پی، تلخی آن را از بین ببرید. پس ابتدا شکوفه های بهار نارنج را در مقداری آب ریخته و بگذارید نیم ساعت بجوشند، سپس آنها را داخل سبدی آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید این کار را دو تا سه بار دوباره‌کاری کنید و بعد آنها را به ‌مدت 24 ساعت در آب سرد خیس کنید.

در این دوری نیز آب آنها را یکی دو بار عوض کنید. به این ترتیب، تلخی بهار نارنج کاملاً گرفته می ‌شود. اگر باز هم تلخ بود جوشاندن آن را دوباره‌کاری کنید و سپس شکر را همراه 3 پیمانه آب در قابلمه ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا در تاثیر جوش‌آمدن، شکر در آب حل شود. سپس بهار نارنج را به محلول آب و شکر افزایش کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا مربا قوام آید. (بیشتر بخوانید:طرز تهیه مربای گل محمدی)

%name مربای بهار نارنج

بهار نارنج

%name مربای بهار نارنج

خواص بهارنارنج

%name مربای بهار نارنج

درست کردن مربای بهار نارنج

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای خرما خوشمزه و خانگی

نکاتی برای تهیه مربا بهارنارنج :
مربای بهار نارنج از جمله مرباهای فصلی خوش عطر و طعمی هست که خوردن آن نه ‌تنها  همراه با کره یا خامه خیلی می‌ چسبد، بلکه آن را می ‌توانید با چای به‌ عنوان عصرگاهی نیز میل کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

اگر بتوانید بهار نارنج را در فصل بهار که تازه هست پیدا کنید مربای شما خیلی مطبوع تر خواهد بود و عطر بهتری خواهد داشت.

مربا را به اندازه کافی بجوشانید زیرا اگر به اندازه نجوشد و آب داشته باشد خیلی زود کپک می زند و اگر بیش از اندازه آن را بجوشانید که مربای شما غلیظ تر از حد معمول شود مربا شکرک خواهد زد.

اگر می خواهید بدانید که شربت یا مربا کی قوام می آید دو راه زیر را امتحان کنید:

مقداری از آن را وقتی که سرد تر شد بین دو انگشت خود قرار دهید اگر شربت به انگشتانتان چسبید و بین دو انگشت کش آمد شربت یا مربای شما قوام آمده هست. وقتی که مربای شما خیلی ریز می جوشد و موعد جوش‌آمدن حباب های ریزی را ایجاد می کند نشان دهنده قوام آمدن آن هست.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه زیتون پرورده

هرگز برای ترد شدن قطعه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک هست.

علت جمع شدن مربای بهارنارنج

چروکیده شدن شکوفه ها به خاطر حرارتی هست که به گلبرگ داخل می شود.

برای این که شکوفه های بهار نارنج در طی مراحل پخت جمع نشده و چروکیده نشوند می توانید پس از جوشاندن، آن ها را به مدت سه ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. سپس بقیه مراحل تهیه مربا بهار نارنج را طی کنید.

%name مربای بهار نارنج

طرز تهیه مربا بهار نارنج

خواص بهار نارنج

از بهار نارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح هست. از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دم کرده، عرق و عصاره می باشد. عرق بهار نارنج خیلی معروف هست و شربتش خیلی خوشمزه می باشد. بهتر هست بدانید.

• مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج اثر آن روی سیستم عصبانی بدن هست.

• بهار نارنج استراحت بخش و عکس هیجانات دستگاه عصبانی می باشد.

• سردردهای میگرنی را تسکین می دهد.

• بهار نارنج در تقویت معده خیلی اثرگذار هست.

• تپش نامنظم قلب، تشویش و پریشانی را رفع می کند.

• برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج توصیه می شود و مفید هست.

• اگر مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارید، قطعاً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را میل کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی ونوشک یا بنه

• بهارنارنج همچنین دارای خواص اشتها آوری و عکس سرفه می باشد.

• برای نرم کردن پوست های خشک و پیشگیری از شکنندگی مویرگ ها استفاده می گردد.

• درمان دردهای گاه به گاه شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبانی و ناراحتی های مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف عصاره بهار نارنج هستند.

• دم کرده گل درخت بهارنارنج برای رفع کردن قولنج های عصبانی مفید می باشد.

• از مخلوط آب کرفس و عرق بهار نارنج برای دفع سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها نیز استفاده می گردد.

 بهتر هست از بهار نارنج تازه در تهیه آب مقطر بهار نارنج استفاده شود.

• بهار نارنج خشک شده به صورت دم کرده و به عنوان عکس تشنج در بیماری های عصبانی مشابه هیستری بی‌حالی اعصاب و هم چنین رفع سکسه به کار می رود.

• آب مقطر بهار نارنج به وسیله بخار آب تهیه می شود. برای این کار از یک کیلو بهار نارنج و یک لیتر آب یک کیلو آب مقطر تهیه کنند. آب مقطر بهار نارنج مایعی زلال دارای بوی خیلی زورمند و معطر هست. رنگ آن گاهی به علت فساد و رشد باکتری ها تحول می کند.

 

منبع: سایا سهند

انتهای مطلب

مطلب پیشنهادی

روشهای مختلف تهیه ترشی گردو عالی

sayasahand ترشی گردو همدانی نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار ترشی گردو، ترشی سنتی …