درست کردن مربا هویج

sayasahand

 %name درست کردن مربا هویج

طرز تهیه مربای هویج خانگی

مواد لازم برای تهیه مربا هویج :

 هویج ريز رنده شده  1 کیلو گرم
 شکر 1 کیلو گرم
گلاب 100 ميلى گرم ( به میزان لازم )
هل درسته  10 رقم
زعفران 1/8 قاشق چای خوری ( به صورت خشک استفاده كنيد )
* وانیل کمی ( به میزان لازم )
چوب دارچین 1 رقم
* جوز هندی 1 پنسه ( به میزان لازم )
* آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
پودر فلفل کمی ( در صورت تمايل )

* وانیل ( اگرنوع شكرى آن باشد يک قاشق چایخوری / واگر وانيل خالص باشد 1/8 قاشق چایخوری )
* جوز هندی ( و يا موعد رنده كردن تا شماره پنج بشماريد كافيست )
* آبلیمو يا كمى جوهرليمو 1/8 قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای هویج :
برای طرز تهیه ی مربای هویج، هويج را از شب قبل رنده كنيد و در يک قابلمه ی لعابى بریزید و داخل آن هل را بریزید و روى آن شكر ريخته و بدون اينكه آن را هم بزنيد درب آن را بگذارید و آرام قابلمه را كنار بگذارید تا زمانی که بخواهید مربا هویج را بپزید.

بعد از حدود 12 ساعت بعد درب قابلمه را بگذارید و آن را روى حرارت خیلی ملايم بگذارید و اجازه دهيد شكر آرام آرام ذوب شود و هويج از زير آرام آرام بپزد كه حدوداً يک ساعت دوران لازم دارد، می توانيد از شعله پخش كن استفاده کنید (شكر را هم نزنيد) در اين روش پخت مربا هویج آب احتياجى نيست و مربا خودش آب می اندازد.

بیشتر بخوانید:  شربت ذرت چیست؟ + طرز تهیه ی شربت ذرت

در آخر كه مربا قل هاى ريز زد آب ليمو و يا جوهر ليمو را افزایش كنيد و بعد از ده دقيقه چوب دارچين، زعفران، گلاب، جوز هندى و وانيل ( 1/4 قاشق چاىخورى فلفل قرمز در صورت تمايل، نگران نباشيد مرباى شما سریع نخواهد شد) را بریزید و از روى حرارت برداريد و بهتر هست تا 24 ساعت در همان قابلمه بماند اما درب آن را نگذارید و روى قابلمه يک دستمال بزرگ و سنگين مشابه حوله بياندازيد تا دوران خنک شدن عرق نكند، و بعد از اينكه خنک شد و مطمئن شديد كه مربا شكرک نزده آن را داخل شيشه هاى تميز و كوچک بریزید و در يخچال قرار بدهيد، توجه داشته باشيد كه هل و چوب دارچين را از مربا سوا نكنيد.

%name درست کردن مربا هویج

طرز تهیه مربای هویج خانگی

مواد لازم برای تهیه مربا هویج :

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربا خیار به شکل گل
 هویج رنده شده  1 کیلو
شکر 1 کیلو
 هل ساییده شده 1 قاشق غذاخوری
پوست پرتقال 1 استکان
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
 آب 2 لیوان بزرگ

طرز تهیه مربا هویج :

برای طرز تهیه مربا هویج، ابتدا هویج رنده شده را با آب شکر مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و روی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید به قوام بیاید، سپس پوست پرتقال و هل را افزایش کنید و بگذارید به مدت 30 لحظه دیگر بپزد تقریبا دوران پخت 2 ساعت طول می کشد زمانی که مربای هویج شما غلظت پیدا کرد نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد، اگر زیاد سفت شود مربا شکرک می زند و اگر شل باشد کپک می زند، پس حواستان باشد به غلظت متعادل رسید خاموش کنید.

و در آخر یک قاشق آبلیمو بریزید و زمانی که خنک شد آن را درون شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

%name درست کردن مربا هویج

طرز تهیه مربای هویج کارخانه ای

نکته برای “تهیه مربای هویج“:
می توانيد از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هويج استفاده كنيد (به اندازه ی 1/2 پیمانه ) و يا دو قاشق غذاخوری خشک آن، كه البته بايد بعد از كمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعويض مرتب آب آن استفاده كنيد.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای گیلاس خوش آب و رنگ

پوست پرتقال را 3 بار داخل آب بجوشانید تا تلخی آن ها از بین برود.
خلال بادام و پسته هم در مرباى هويج عالی می شود و مربا را زيبا می كند، در صورت تمايل اواخر پخت از هر كدام يک قاشق غذاخوری به مربا به صورت خشک افزایش كنيد.

در صورتى كه مرباى هويج با حرات كم و يكنواخت پخته شود شكرک نخواهد زد.
و اگر شكرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهيد با 100 ميلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقيقه جوشانده و از روى حرارت برداريد. و بعد از اينكه خنک شد در کاسه ريخته و كنار بگذاريد.

*** بهتر هست مرباها را در کاسه لعابى درست کنید و از قاشق چوبى استفاده كنيد تا خوش رنگ تر شود.

*** بهتر هست مرباى هويج را بعد از پخت براى مدت 24 ساعت در همان قابلمه نگهداريد تا اگر شكرک زد، دوباره آن را با كمى آب يا گلاب بجوشانيد.

 

منبع: سایا سهند

انتهای مطلب

مطلب پیشنهادی

روشهای مختلف تهیه ترشی گردو عالی

sayasahand ترشی گردو همدانی نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار ترشی گردو، ترشی سنتی …