طرز تهیه ترشی زغال اخته

sayasahand

pickled cornelian cherry 01 طرز تهیه ترشی زغال اخته

خواص ترشی زغال اخته

ترشی زغال اخته خوشمزه

ترشی زغال اخته یک چاشنی خوشمزه و گوناگون می باشد که کلسترول و قند خون را کاهش میدهد و بازدارنده از چاق شدن میشود.

درست کردن ترشی زغال اخته در منزل روزگار بینهایت کمی از شما میبرد ولی در عوض یک چاشنی خوشمزه و خوشرنگ و گوناگون خانگی خواهید داشت. برای تهیه ترشی زغال اخته بهتر می باشد از زغال اخته های قرمز که هنوز کمی سفت و نارس هستند استفاده کنید.

مصرف رغال  اخته درکاهش وزن و پیشگیری از چاقی نقش داشتن بسزایی دارد  و ذخیره چربی در بدن را کاهش میدهد. زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان ها ویتامین ث و ویتامین ای می باشد و خاصیت خلاف سرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را دارد.

با مصرف زغال اخته میتوانید کلسترول و چربی خون ، دیابت و قند خون خود را کنترل کنید.

درخت زغال اخته ( به انگلیسی : CORNELIAN CHERRY ) در مناطق وسیعی از اروپا، آسیا و به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. جنگل های ارسباران، کوه های البرز ، منطقه الموت، کوه های قزوین ، جنگل های مازندران و گیلات موقعیت رویش این درخت در ایرن می باشد.

بیشتر بخوانید:  انواع طرز تهیه لواشک سیب با طعم های مختلف

بیشترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته در ایران منطقه قزوین و رودبار به خصوص حاشیه البرز می باشد. میوه زغال اخته در اواخر تابستان آماده چیدن میشود.

pickled cornelian cherry 02 طرز تهیه ترشی زغال اخته

مصرف ترشی زغال اخته در حاملگی

مصرف ترشی زغال اخته در حاملگی

مصرف زغال اخته به مادران حاملگی که نباید گرفتار افزایش وزن کاذب شوند توصیه میشود. برخی از پزشکان طب سنتی مصرف  متعادل زغال اخته در حاملگی را بازدارنده از بروز زردی در نوزاد میدانند. زغال اخته میتواند بازدارنده از ایجاد عفونت ادراری در زمان حاملگی شود.

البته با وجود خواص خوب زغال اخته به هیچ عنوان نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون میتواند سبب سردی و افت فشار شود.

ترشی زغال اخته قرمز:

مواد لازم ترشی زغال اخته قرمز

زغال اخته  2 پیمانه
 نمک 3 ق غ
سرکه  به میزان لازم
گلپر   به میزان لازم

طرز تهیه ترشی زغال اخته قرمز

دم زغال اخته ها را گرفته زغال اخته را بشویید و خشک کنید.

یک رقم شیشه پاکیزه را با زغال اخته پر کند و رویش نمک بریزید و چند پر گلپر به آن افزایش کنید.

سرکه را تا جایی به شیشه افزایش کنید که روی زغال اخته ها را بگیرد و کاسه کاملا لبریز شود.

برای هواگیری ، در شیشه را محم بسته و به مدت بیست لحظه در قابلمه آبی که در حال جوش‌آمدن می باشد قرار دهید. تا نیمه شیشه آب درون قابلمه باشد کافیست.

سپس شیشه را به مدت 24 ساعت به حالت وارونه روی سطحی صاف قرار دهید تا کاملا هواگیری شود.

حدود 2 تا 4 هفته جا افتادن این ترشی روزگار میبرد.

اگر قبل از ترشی انداختن زغال اخته ها با سوزن سوراخ کنید هنگام ترشی انداختن ترک نخواهند خورد.

در صورت میل‌کردن میتوانید مقداری تخم گشنیز به همراه گلپر به ترشی افزایش کنید.

ترشی زغال اخته با شکر

مواد لازم ترشی زغال اخته با شکر

 زغال اخته  نیم کیلو
شکر  1قاشق غذاخوری
فلفل سفید درسته  5عدد
سرکه قرمز   نیم لیتر
رطب یا خرما  3عدد(بدون هسته )
نمک  2/1 قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی آناناس خوشمزه و بی نظیر

طرز تهیه ترشی زغال اخته با شکر

زغال اخته را پاکیزه کرده بشویید و روی پارچه بریزید کاملا آبشان گرفته شده و خشک شود.

سرکه ، شکر ، فلفل سفید ، خزما ، نمک را درون قابلمه پیرکس ریخته و 10  لحظه با حرارت ملایم بجوشانید و سپس شعله را خاموش کنید تا سرد شود.

زغال اخته را درون شیشه ریخته و سرکه را به آن افزایش کنید و مثل دستور قبل مراحل هواگیری را انجام دهید.

pickled cornelian cherry 04 طرز تهیه ترشی زغال اخته

طرز تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته

طرز تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته

برای تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته بعد از این که زغال اخته ها را شستید و خشک کردید با کمک یک نی که به صورت عمودی از سر زغال اخته داخل میوه میکنید، هسته زغال اخته را خارج کنید و با هر کدام از دستورهای بالا ترشی را آماده کنید.

 

منبع: سایا سهند

انتهای مطلب

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع ترشی خرفه

sayasahand طرز تهیه ترشی خرفه طرز تهیه انواع ترشی با خرفه ترشی خرفه را میتوانید …