نمای ساختمان، طراحی انواع نماهای ساختمان

تعمیرات خانه نما مجموعه ای به هم پیوسته از عناصری مانند در و پنجره، تراس، ناودان یا آبچکان وبخش بالایی ساختمان است که اتصال به سقف دارد.

نمای ساختمان فضای درون و بیرون را از هم جدا می کند بنابراین بسته به منطقه، شکل زمین، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان و توجه به تابش آفتاب می توان نمای ساختمان را طراحی نمود.

نما بیانگر شخصیت طراح ساختمان و سلیقه افراد ساکن در آن است که بسته به آداب و رسوم و فرهنگ مردم منطقه طراحی می شود، همچنین نما حافظ حریم خصوصی ساختمان می باشد.

4ric0349ut9853ybtn983onto35j 300x195 نمای ساختمان، طراحی انواع نماهای ساختمان

اهداف مهم نماسازی:

۱- زیبایی ظاهری ساختمان

۲- صرفه جویی درانرژی مصرفی فصول مختلف

۳- عایق صوتی

۴- جلوگیری از نفوذ آلودگی های شهری به داخل ساختمان

۵- جلوگیری از فرسودگی زود هنگام ساختمان تحت تاثیر عوامل محیطی و در نتیجه افزایش عمر ساختمان

انواع نما:

نقاشی نما نمای آجری– از قدیمی ترین انواع نماست که عایق خوب حرارتی- برودتی و صوتی بوده و مانع اتلاف انرژی در فصول مختلف سال می شود این نما از ماندگاری خوبی نیز برخوردار است.

بیشتر بخوانید:  کشف یکی از قدیمی‌ترین آثار جنس طلا در آلمان

نمای شیشه ای– ارتباط نزدیک تری بین فضای بیرون و درون ساختمان برقرار نموده و احساس سبکی و آرامش را به ساکنین و رهگذران منتقل می کند. مهمترین ایراد این نما مقاومت کم و اتلاف بالای انرژی در فصول مختلف سال می باشد.

نمای کامپوزیت– ورق های کامپوزیت مناسب نماهای ساده هستند سبک و مقاومند و براحتی مونتاژ می شوند نگهداری آنها ساده است دیرتر دچار فرسایش می شوند و تعمیرات آنها به سهولت امکان پذیر است. مهمترین ایراد این نما ضعف در انعطاف پذیری و شکل دهی است در مواردی که نما بسیار پیچیده باشد امکان پیاده سازی وجود ندارد.

نمای سنگ– برای این نما از سنگ های مختلف مانند سنگ های رودخانه ای، سنگ های آهکی و سنگ های آذرین استفاده می شود انتخاب نوع سنگ متناسب با اقلیم منطقه صورت می پذیرد سنگ ها می توانند گزینه مناسبی برای نماسازی باشند زیرا از ماندگاری خوبی برخوردارند و براحتی قابل تعمیر هستند، سنگ های آهکی علی رغم زیبایی استحکام کمی دارند. مهمترین ایراد این نما افزایش وزن ساختمان می باشد.

بیشتر بخوانید:  عجیب ترین و چندش آورترین غذاهای جهان را بشناسید

vtn3985ytbh394tnh34itij 300x172 نمای ساختمان، طراحی انواع نماهای ساختمان

نمای سرامیک– به نسبت سنگ، وزن بسیار کمتری را به ساختمان تحمیل می کند اما به دلیل عدم پیوستگی هنگام پیاده سازی حفظ یکپارچگی نما بسیار سخت است. از مهمترین ایرادهای این نما می توان عایق نبودن در برابر سرما و گرما و صدا را نام برد که اتلاف انرژی بالایی در پی دارد.

نمای خشک– گذر زمان تکنولوژی دیگری به نام نمای خشک را تقدیم صنعت ساختمان سازی نمود نمایی که برخلاف معمول برای اتصال آجرها از ملات در بین آنها استفاده نشده و از تجهیزات فلزی به نام ریل جهت اتصال آجرهای مخصوص این نما استفاده می شود این نوع نماسازی مناسب ساختمان های بلند و مرتفع است و نیاز به نیروی متخصص ندارد چرا که نصب به صورت مکانیکی انجام می شود این نما عایق خوب صوتی وحرارتی است و از اتلاف انرژی جلوگیری می نماید.

بیشتر بخوانید:  خرید دوربین مداربسته بیسم بر روی موبایل irancctv.center

بازسازی ویلای قدیمی نمای رومی– سبک دیگری از پیاده سازی نما که با سیمانکاری و یا تراش سنگ  همراه است نمای رومی می باشد این نما از زیبایی خاصی برخوردار بوده و ایجاد طرح ها و نقشه های پیچیده روی آن امکان پذیر است این نما عایق خوب صوتی و حرارتی است. از مهمترین ایرادهای این نما فرسایش زود هنگام سیمان در مواجه با باران و طوفان است که عمر نما را کاهش می دهد اگر نمای رومی همراه با نمای سنگ پیاده سازی شود زیبایی وعمر بیشتری دارد اما هزینه آن  به نسبت سایر نماها بیشتر خواهد بود.

یکی از مهمترین عواملی که در انتخاب نمای ساختمان تاثیر گذار است نوع کاربری ساختمان می باشد در مراکز اداری و تجاری از نمای شیشه ای بیشتر استفاده می کنند و سازندگان ساختمان های مسکونی جهت حفظ حریم شخصی و صرفه جویی در انرژی تمایل بیشتری به نماهای آجری، سنگی و کامپوزیت نشان می دهند.

منبع : www.evimshahane.com

مطلب پیشنهادی

همه آنچه باید درباره شغل گویندگی و درآمد گویندگی و دوبلوری بدانیم

شغل گویندگی و دوبلوری یکی از شغل‌های جذاب و پرطرفدار در دنیای صوت و رسانه …