طرز تهیه خيارشور

sayasahand

 %name طرز تهیه خيارشور

طرز تهیه خیارشور

مواد لازم برای خیارشور:

خیار ریز و قلمی  2 کیلو
 آب 2 لیتر (8 لیوان)
سرکه نصف لیوان
 نمک نصف لیوان (ترجیحا نمک دریا)
 سیر چند حبه
 سبزی معطر به مقدار لازم
 فلفل سبز به مقدار لازم
پودر تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
نخود خام 5-6 حبه

 

* سبزی های معطر برای خیار شور حاوی: ترخان، نعنا، شوید، مقدار کمی مرزه و جعفری می باشد.

طرز تهیه خیارشور:

برای طرز تهیه خیارشور ، ابتدا خیارهای بومی را بشویید و داخل پارچه قرار بدهید و آن را کاملا خشک کنید سپس سبزی های را پاک کرده و بشویید لازم نیست سبزی ها را خرد کنید اما بهتر می باشد آن ها را 2 قطعه کنید. و اجازه بدهید خشک شوند و روی آن ها آبی باقی نماند.

بعد از خشک شدن خیارها آن ها را با یک سوزن یا خلال دندان سوراخ کنید و از جهت دیگر بیرون بیاورید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربا خیار به شکل گل

آب و نمک و سرکه را مخلوط کنید و اجازه بدهید بجوشند، زمانی که جوشید از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید خنک شوند.

خیارها را داخل شیشه قرار بدهید و لابه لای آن ها سبزی و سیر و در صورت متمایل‌شدن فلفل سبز و نخود خام قرار بدهید.

می توانید تخم گشنیز را به صورت پودر یا درسته افزایش کنید. آب و نمک و سرکه که هنوز گرما دارد، تا حدی که انگشت را نسوزاند، روی خیارها بریزید و در کاسه را استوار ببندید.

اگر احتمال می دهید که هوا به داخل می شود یک کیسه فریزر روی آن قرار بدهید و درب آن را ببندید. سپس آن را در محیط خنک و نسبتا تاریک قرار بدهید و بعد از 3 تا 4 هفته بعد آماده مصرف می شود.

%name طرز تهیه خيارشور

درست کردن خیار شور

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربا آووکادو

نکاتی برای طرزتهیه خیارشور :

علت سوراخ زدن خیارها این می باشد که آب نمک به آن ها نفوذ کند و خیارها پوک نشوند و یکدست برسند.

 برای طرز تهیه خیارشور خانگی به هیچ عنوان خیار درختی استفاده نکنید بهترین خیار برای خیارشور خیارهای بومی می باشد.

 علت استفاده از نخود برای ترد شدن خیار شور می باشد.

 می توانید از سنگ نمک برای خیار شور استفاده کنید.

 اگر نمک خیارشور کم باشد خیارشورها لزج و چسبناک می شوند و اگر نمک بیش از حد شود خیارشور پوک می شود. پس قطعا نمک آن را بچشید و به اندازه افزایش کنید.

 آب و نمک باید کاملا روی خیارشورها را بگیرد. و داخل شیشه نباید خالی باشد زیرا سبب کپک زدن آن ها می شود.

بیشتر بخوانید:  انواع طرز تهیه لواشک سیب با طعم های مختلف

 تا زمانی که خیارشور کاملا برسد و آماده مصرف شود درب آن را اصلا باز نکنید. تنها گاهی اوقات شیشه را تکان بدهید تا اگر سبزی ها و سیرها ته نشین شده اند جابه جا شوند.

%name طرز تهیه خيارشور

طرز تهیه خیار شور خانگی

نکاتی برای طرز تهیه خیارشور سریع:

برای اینکه خیارشورها زودتر برسند و سرعت دارید آن ها را درون شیشه با در فلزی قرار بدهید، سپس و پایان مراحل مشابه بالا انجام بدهید و سپس آن را به صورت بالعکس درون قابلمه ای از آب قرار بدهید و آن را روشن کنید اجازه بدهید آب بجوش بیاید و نیم ساعت بجوشد تا خیارها تحول رنگ بدهند.

سپس اجازه دهید خنک شوند زمانی که سرد شدند آن ها را یکی دو روز داخل یخچال قرار دهید تا جا بیفتند و بعد نوش جان کنید.

 

منبع: سایا سهند

انتهای مطلب

مطلب پیشنهادی

روشهای مختلف تهیه ترشی گردو عالی

sayasahand ترشی گردو همدانی نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار ترشی گردو، ترشی سنتی …