آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم برای تهیه شربت آلبالو

sayasahand

 %name آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم برای تهیه شربت آلبالو

شربت آلبالو خانگی

برای درست کردن شربت آلبالو شما به مربای آلبالو نیاز دارید که طرز تهیه آن را در ادامه آورده ایم.

مواد لازم برای مربای آلبالو :

 آلبالو 2 کیلو
 شکر 2 کیلو
 عصاره وانیل 1/2 قاشق چایخوری

 

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو :

برای پخت مربا آلبالو ابتدا، دم آلبالوها را بگیرید و آلبالوها را بشویید سپس با خلال دندان سر آلبالو را فشار بدهید تا هسته از جای ساقه ی آلبالو خارج شود و جهت دیگر آن (یعنی سر آلبالو) سوراخ نشود خارج کنید.

آلبالوهای آماده شده را داخل قابلمه لعابی مناسبی بریزید و لا به لای آن شکر بپاشید و آلبالوها را یک شبانه روز داخل یخچال قرار بدهید تا آب بیندازند بعد کاسه را روی آتش سریع و یک نواختی بگذارید تا جوش بیاید. کف مربا را کاملا بگیرید و وانیل را داخل مربا بریزید شربت که قوام آمد مربا را از روی آتش بردارید.

معموﻷ بعد از جوش آمدن نیم ساعت برای پختن مربا کافی میباشد چون مربای آلبالو هرقدر بیشتر بجوشد رنگ آن تیره تر می شود. با این مقدار آلبالو دو شیشه شربت آلبالو بدست می آورید.

برای طرز تهیه شربت آلبالو، شربت زیادی آن را صاف کنید و بعد از سرد شدن در شیشه بریزید بعضی از آلبالوها زیاد آب دارند در اینصورت وقتی شکر را داخل آلبالو ریختید و دیدید زیادی آب انداخته بعد از پخت نیم ساعت، می توانید مربا را سوا کنید و چند لحظه شربت را بجوشانید تا کمی غلیظ شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربا به شکل گل

البته باید تمرکزفکر داشته باشید زمانی که مربا سرد شود و برود داخل یخچال غلیظ تر می شود.

%name آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم برای تهیه شربت آلبالو

طرز تهیه شربت آلبالو تصویری

نکات مهم در طرزتهیه شربت البالو :

 بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر میباشد در کاسه لعابی تهیه کنیم.

 برای طرز تهیه شربت البالو خانگی با هسته، مراحل بالا را به جز مراحل سوا کردن هسته ی آلبالو را انجام بدهید.

 شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ سریع می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای متمایل می شود.

 به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر میباشد، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن افزایش کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه آبغوره خانگی

 از آلبالوی بقیه در شربت آلبالو می توانید مربای آلبالو درست کنید.

 برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالوهای تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.

 بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر میباشد در کاسه لعابی تهیه کنیم.

 شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ سریع می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای متمایل می شود.

 اگر آلبالوها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.

 به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر میباشد، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن افزایش کنید.

 برای اینکه هسته ی آلبالوها به آسودگی از آن خارج شود، با یک نی پلاستیکی از جای ساقه ی آلبالوها فشار بدهید تا هسته ی آلبالوها از سر آلبالوها خارج شوند.

%name آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم برای تهیه شربت آلبالو

نکاتی برای پخت مربا آلبالو

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای گل محمدی

سوالات رایج در تهیه مربا و شربت آلبالو :

کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.

 شکرک زدن مربا و شربت این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت سریع جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش افزایش کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن میباشد میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر میباشد برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.

 براق شدن شربت ها برای براق شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک رقم سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش میباشد سفیده را افزایش ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در عاقبت شربت براق می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.

 

منبع: سایا سهند

انتهای مطلب

مطلب پیشنهادی

روشهای مختلف تهیه ترشی گردو عالی

sayasahand ترشی گردو همدانی نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار ترشی گردو، ترشی سنتی …